Arbeidsconflict

Arbeidsconflict

Een (dreigend) arbeidsconflict is een vervelende situatie en kan ertoe leiden dat uw werkgever de arbeidsovereenkomst met u wil beëindigen. Maar kan dat zomaar?

Vaststellingsovereenkomst bij een arbeidsconflict

Wanneer na een arbeidsconflict een onhoudbare situatie is ontstaan, dan is een beëindiging van de arbeidsrelatie vaak de enige oplossing. Als partijen het eens kunnen worden over de voorwaarden waaronder een arbeidsovereenkomst na een arbeidsconflict wordt beëindigd, kunnen partijen een vaststellingsovereenkomst aangaan. De werknemer behoudt zijn/haar recht op een WW-uitkering, mits de vaststellingsovereenkomst juist is geformuleerd. U kunt hier uw vaststellingsovereenkomst uploaden. Wij streven ernaar dezelfde werkdag contact met u op te nemen.

Ontslagvergunning UWV

Indien partijen het niet eens worden over de voorwaarden, bepaalt de reden voor het ontslag de te volgen route: UWV of kantonrechter. Bij een bedrijfseconomisch ontslag of een ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid, dient de werkgever de procedure bij het UWV te volgen. In alle andere gevallen dient de werkgever de kwestie aan de kantonrechter voor te leggen met het verzoek de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

Hoe werkt een ontslag via de kantonrechter?

De werkgever dient een verzoekschrift in, waarin wordt verzocht de arbeidsovereenkomst te ontbinden. De werknemer wordt door de kantonrechter in de gelegenheid gesteld om te reageren op dit verzoekschrift door middel van het indienen van een verweerschrift. Vervolgens zal een mondelinge behandeling plaatsvinden. Daarna volgt de uitspraak (beschikking) van de kantonrechter.

Niet eens met de beschikking van de kantonrechter? Sinds de invoering van de WWZ (1 juli 2015) is hoger beroep mogelijk.

Meer weten?

  • Stel uw vraag via het contactformulier, of
  • Maak een afspraak voor een gratis inloopspreekuur, of
  • Bel voor een vrijblijvende en kosteloze afspraak op kantoor. U bereikt ons op: 020-4823141.