Opvolgende arbeidsovereenkomsten

Opvolgende arbeidsovereenkomsten

De wet bepaalt dat een werkgever niet onbeperkt contracten voor bepaalde tijd mag sluiten met zijn werknemers. Hoeveel contracten voor bepaalde tijd mogen gesloten worden en wanneer is er sprake van een contract voor onbepaalde tijd?

Opvolgende arbeidsovereenkomsten; Ketenregeling

De ketenregeling houdt in dat er maximaal drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd kunnen worden gesloten. De vierde arbeidsovereenkomst in de keten geldt als aangegaan voor onbepaalde tijd (ook al zegt de arbeidsovereenkomst iets anders). Hiervan kan bij cao worden afgeweken.

De volgende beperking is in tijdsduur: de keten van bepaalde tijd contracten mag niet langer dan drie jaar duren.

Arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd die elkaar binnen zes maanden opvolgen, worden meegerekend in de keten. Arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd voor tijdelijk terugkerend werk (niet beperkt tot seizoensarbeid) dat maximaal negen maanden per jaar kan worden gedaan, worden meegerekend in de keten als zij elkaar binnen drie maanden opvolgen. Dit moet wel zijn opgenomen in de cao, én het derde contract van de werknemer moet eindigen op of na 1 januari 2020, én de cao moet geen andere voorwaarden vermelden. De afspraken in de cao prevaleren.

Meer weten?

  • Stel uw vraag via het contactformulier, of
  • Maak een afspraak voor een gratis inloopspreekuur, of
  • Bel voor een vrijblijvende en kosteloze afspraak op kantoor. U bereikt ons op: 020-4823141.