ontslag op staande voet

Gebruik gratis tester reden voor ontslag op staande voet?

Een 19-jarige werkneemster van het Kruidvat is op staande voet ontslagen, omdat zij gebruik heeft gemaakt van een gratis bodylotion-tester die bestemd is voor klanten die minimaal € 10,00 besteden.

De filiaalmanager ziet op enig moment dat de werkneemster zich achter de kassa insmeert met bodylotion en hij besluit de beelden van de bewakingscamera te raadplegen. Daarop is te zien dat de werkneemster een gratis tester pakt. Hierop wordt de werkneemster op staande voet ontslagen.

Terecht? De kantonrechter in Rotterdam vindt van wel. Detailhandelorganisaties hebben volgens de kantonrechter te maken met een verhoogd risico op diefstal/verduistering door eigen personeel. Strikte naleving van de gedragsregels door de werkgever is om deze reden dan ook van groot belang. De belangen van de werkneemster in kwestie wegen niet op tegen dit belang van de werkgever, nu zij slechts 19 jaar oud is, een relatief kort dienstverband heeft en zij bovendien nog een baan elders heeft.  Dat het om een artikel van geringe waarde gaat, doet niet ter zake. Lees de volledige uitspraak hier.

Heeft u vragen over een ontslag op staande voet?

Raadpleeg onze website of bel ons op 020 – 482 31 41.

 

 

ECLI:NL:RBROT:2017:10275