Ontslag op staande voet na meenemen plastic tasje onterecht

Onlangs stonden wij een medewerker van Action bij die ontslag op staande voet kreeg wegens het meenemen van een plastic tasje van 3 cent.

Wat was het geval? De medewerker kocht op zijn laatste werkdag voorafgaand aan een week vakantie waarin hij carnaval zou vieren, ’s ochtends bij Action twintig regenponcho’s. Aan het einde van de werkdag – de kassa’s waren al afgesloten – nam hij een plastic tasje ter waarde van 3 cent mee om de regenponcho’s daarin te vervoeren. Hij had zich voorgenomen het tasje de volgende dag te betalen. Daarvan is het tijdens carnaval niet meer gekomen. Direct na terugkeer van zijn vakantie kreeg de medewerker ontslag op staande voet.

Er volgde een mooie uitspraak, die de landelijke pers haalde. De volledige uitspraak lees je hier.